WWW

Wereldwijd Wandelen

Ieder jaar wandelen er naast de vele wandelaars in Nederland ook veel mensen op diverse andere plekken van de wereld mee in het gedachtegoed van de 40MM. Mensen die verbonden zijn aan een ontwikkelingsproject kunnen ook zelf wandelen, in hun eigen omgeving, om zo extra sponsorgelden voor hun project te verkrijgen. Wij noemen dit Wereldwijd Wandelen (WWW)

Hoe werkt het?

U begint door uw project in te schrijven, hiervoor gebruikt u het inschrijf formulier (zie hieronder). Per goedgekeurde WWW aanvraag ontvangt een groep minimaal € 250,00 en maximaal een bedrag wat gelijk is aan wat een regulier project ontvangt als jaarlijkse ondersteuning. Het totaal van de WWW uitkeringen is echter niet meer dan 10% van het totaal ontvangen sponsorgeld bedrag van de 40MM in het specifieke jaar. Een WWW aanvraag moet altijd in combinatie met een reguliere aanvraag voor sponsoring ingediend worden. Een WWW aanvraag kan niet op zichzelf staan.

In verschillende continenten als Azië, Zuid-Amerika en Afrika lopen er al jaren verschillende groepen mee, dit varieert jaarlijks tussen de 11.000 en 15.000 wandelaars!

Verslag van Anneke Kok

Wereldwerker bij Domodungu, Talca in Chili

“Hoeveel jaar wij de Caminata 40MM in het jaarprogramma van onze organisatie hebben staan? Na speurwerk in de mappen met foto’s heb ik het gevonden! Op 22 mei 1993 was de eerste keer! Vanuit Venhuizen kwam het verzoek om ter gelegenheid van de 25e 40MM iets dergelijks te organiseren. En zo kreeg de 40MM een wereldwijd karakter. Sinds die keer hebben de vrouwen van onze organisatie elk jaar een Caminata 40MM gewandeld. Dat zijn er welgeteld 18 keer! De eerste jaren deden we het in mei, op dezelfde datum als in Holland, maar later zijn we overgestapt naar begin oktober. Dan is het bij ons voorjaar.”

 “Ieder jaar vertellen we over de grote sponsorwandeltocht in West-Friesland. Dit maakt altijd veel indruk op onze vrouwen. Dat zóveel mensen zich inzetten uit vele dorpen en steden. En dat de deelnemers geld ‘verdienen’ en dit zomaar weggeven voor organisaties zoals de onze. Dit alles is moeilijk te bevatten voor Chilenen. Als ik het verhaal alleen uitleg, kijkt iedereen me ongelovig aan.

Maar gelukkig heb ik steun: twee van mijn collega’s hebben de 40MM een keertje in levende lijve meegemaakt. Dat was in 1998, toen ze in Nederland op bezoek waren. Het was een prachtige, onvergetelijke dag! Ik herinner me de emoties bij Luz María en María. Het mooie West-Friesland, waar mijn wortels liggen. Enthousiaste mensen die graag met ze wilden praten, appeltjes voor de dorst, de fanfare op een wagen om de wandelaars op te vrolijken, de Chileense vlag bij aankomst in Venhuizen. Zoveel solidariteit en de feestelijke sfeer was bijna te veel voor ze.”

“Aan onze wandelingen in Chili knopen we altijd iets extra’s. We maken er een soort excursie van, naar een museum of interessant project. De vrouwen komen al wandelend meer te weten over hun eigen omgeving. Het grootste deel van het sponsorgeld wordt aan ons jaarlijkse uitje besteed. Ook dan wordt de 40MM met dankbaarheid gememoreerd. We hopen dat de 40MM nog vele jaren blijft bestaan.”

Contactgegevens

Stichting 40MM

p/a de Ooijevaar 6

1606 DL Venhuizen
T: 06-54342403

Mail

Doneren

Wil je een vrije donatie doen, dan kan dat natuurlijk!

IBAN: NL62RABO0121299767
BIC:   RABONL2U
KVK: 41234079
Fiscaal nummer: 8197.42.661

📸  Deel jouw foto's

Gelukkig hebben we de foto's nog. Laat ons meegenieten van jouw wandeltocht.

Bestanden uploaden

Met het verzenden ga je ermee akkoord dat we jouw foto's in onze communicatie gebruiken.