INDONESIË

Het ziekenhuis van Zuster Bets

Mijn naam is Bets Groot. Ik ben geboren en opgegroeid in Spanbroek.
In 1960 ben ik ingetreden in de Missie- congregatie van de Heilige Familie.
Via studie en begeleiding is daar de grondslag gelegd voor het religieuze leven. Ook heb ik een degelijke opleiding gehad als verpleeg- en verloskundige.

Projecten van Zuster Bets:

Kalimantan-Timur

1970

In 1970 werd ik benoemd voor de missie in Oost-Borneo (nu Kalimantan-Timur).
Toen ik een jaar in de stad was, werd ik gevraagd voor het binnenland waar we als congregatie begonnen zijn met gezondheidszorg.
Gemotiveerd, geïnspireerd, jong en gezond ben ik begonnen met een polikliniekje maar dat is heel geleidelijk uitgegroeid tot datgene wat het nu is geworden!

Rumah Sakit

Sinds enkele maanden hebben we de officiële status van Rumah Sakit. Type D (ziekenhuis) waar we 24 uur per dag de mensen helpen van dichtbij en veraf, zowel klinisch als poliklinisch.
Er rust een zegen op ons werk! Dankzij de inzet van veel toegewijde en deskundige mensen zijn we in dit uitgestrekte gebied aanwezig.
Als instantie die het vertrouwen krijgt van de plaatselijke regering en van de bevolking, ongeacht status, religie en noem maar op.
Financieel zijn we daarbij geholpen door eigen inbreng, steun van de plaatselijke regering, de congregatie, vrienden, familie en gehouden acties. Onder andere van de 40MM waar we al jarenlang een mooi bedrag van mogen ontvangen.
Voor komende jaren zouden we graag een bijdrage ontvangen voor de operatiekamer. Deze is al wél aanwezig, maar het ontbreekt volkomen aan medische instrumenten!
Vol hoop en vertrouwen zien we uit naar een toegestoken hand!
 

Contactgegevens

Het ziekenhuis van Zuster Bets

Contactpersoon:
Bets Groot

Bekijk ook onze andere projecten

Frank en Sandra Obdam

Mozambique     De donatie van dit jaar wordt besteed aan medische hulp Mitava  Joke Obdam Laurier 721616 TM Hoogkarspel0228-562790obdamjoke@gmail.com         Contactpersoon: Sandra Obdam- Walstra sandraobdam@yahoo.com Bekijk ook...

Lees meer

Frank en Sandra Obdam Building people, bring life

Mozambique  De donatie van dit jaar wordt besteed aan basisscholing op basisschool Niassa    Joke Obdam, Laurier 721616 TM Hoogkarspel0228-562790obdamjoke@gmail.com   Contactpersoon: Sandra Obdam-Wals sandraobdam@yahoo.com Bekijk ook onze andere...

Lees meer

Zuster Dionne Appelman

JAVA  Renovatie en accreditatie ziekenhuis om in bedrijf te blijven  Zuster Dionne Appelman Zc.Agnes Rooseveltstraat 1 1831 VN Egmond aan Zee     Contactpersoon: Dionne Appelman d.appelman@augustinessenheemstede.nl Bekijk ook onze andere projecten

Lees meer