INDONESIË

Het ziekenhuis van Zuster Bets

Mijn naam is Bets Groot. Ik ben geboren en opgegroeid in Spanbroek.
In 1960 ben ik ingetreden in de Missie- congregatie van de Heilige Familie.
Via studie en begeleiding is daar de grondslag gelegd voor het religieuze leven. Ook heb ik een degelijke opleiding gehad als verpleeg- en verloskundige.

Projecten van Zuster Bets:

Kalimantan-Timur

1970

In 1970 werd ik benoemd voor de missie in Oost-Borneo (nu Kalimantan-Timur).
Toen ik een jaar in de stad was, werd ik gevraagd voor het binnenland waar we als congregatie begonnen zijn met gezondheidszorg.
Gemotiveerd, geïnspireerd, jong en gezond ben ik begonnen met een polikliniekje maar dat is heel geleidelijk uitgegroeid tot datgene wat het nu is geworden!

Rumah Sakit

Sinds enkele maanden hebben we de officiële status van Rumah Sakit. Type D (ziekenhuis) waar we 24 uur per dag de mensen helpen van dichtbij en veraf, zowel klinisch als poliklinisch.
Er rust een zegen op ons werk! Dankzij de inzet van veel toegewijde en deskundige mensen zijn we in dit uitgestrekte gebied aanwezig.
Als instantie die het vertrouwen krijgt van de plaatselijke regering en van de bevolking, ongeacht status, religie en noem maar op.
Financieel zijn we daarbij geholpen door eigen inbreng, steun van de plaatselijke regering, de congregatie, vrienden, familie en gehouden acties. Onder andere van de 40MM waar we al jarenlang een mooi bedrag van mogen ontvangen.
Voor komende jaren zouden we graag een bijdrage ontvangen voor de operatiekamer. Deze is al wél aanwezig, maar het ontbreekt volkomen aan medische instrumenten!
Vol hoop en vertrouwen zien we uit naar een toegestoken hand!
 

Contactgegevens

Het ziekenhuis van Zuster Bets

Contactpersoon:
Bets Groot

Bekijk ook onze andere projecten

Morena Children’s Village

ZUID AFRIKAHet weeshuis, Morena Children’s Village, is in Zuid-Afrika, in Ratjepane, dichtbij Pretoria.  Wilhelmina Lwate, zelf een wees, startte dit weeshuis in Maart 2008.  Het doel is om weeskinderen en kwetsbare kinderen op te vangen. Er wordt niet alleen onderdak...

Lees meer

zr Lidwina

JAVA KALIMANTANVoor een school in Ketapang Java en Sukamara Midden-KalimantanDe bijdrage is bedoeld voor speel en leesmateriaal voor een Playgroup en kleuterschool.  Werkgroep Spierdijk Marja Roosje Noordspierdijkerweg 193 1643NN Spierdijk    ...

Lees meer

zr Bernadette

JAVAInstrumenten voor ziekenhuis Tumpang/MalangEr is nieuwe aanschaf van instrumentarium nodig om aan de eisen van de accreditatie te voldoen . De regering stelt hoge eisen. Het ziekenhuis is klein en ligt in een desa met veel arme mensen.  Werkgroep Wervershoof...

Lees meer