INDONESIË

Het ziekenhuis van Zuster Bets

Mijn naam is Bets Groot. Ik ben geboren en opgegroeid in Spanbroek.
In 1960 ben ik ingetreden in de Missie- congregatie van de Heilige Familie.
Via studie en begeleiding is daar de grondslag gelegd voor het religieuze leven. Ook heb ik een degelijke opleiding gehad als verpleeg- en verloskundige.

Projecten van Zuster Bets:

Kalimantan-Timur

1970

In 1970 werd ik benoemd voor de missie in Oost-Borneo (nu Kalimantan-Timur).
Toen ik een jaar in de stad was, werd ik gevraagd voor het binnenland waar we als congregatie begonnen zijn met gezondheidszorg.
Gemotiveerd, geïnspireerd, jong en gezond ben ik begonnen met een polikliniekje maar dat is heel geleidelijk uitgegroeid tot datgene wat het nu is geworden!

Rumah Sakit

Sinds enkele maanden hebben we de officiële status van Rumah Sakit. Type D (ziekenhuis) waar we 24 uur per dag de mensen helpen van dichtbij en veraf, zowel klinisch als poliklinisch.
Er rust een zegen op ons werk! Dankzij de inzet van veel toegewijde en deskundige mensen zijn we in dit uitgestrekte gebied aanwezig.
Als instantie die het vertrouwen krijgt van de plaatselijke regering en van de bevolking, ongeacht status, religie en noem maar op.
Financieel zijn we daarbij geholpen door eigen inbreng, steun van de plaatselijke regering, de congregatie, vrienden, familie en gehouden acties. Onder andere van de 40MM waar we al jarenlang een mooi bedrag van mogen ontvangen.
Voor komende jaren zouden we graag een bijdrage ontvangen voor de operatiekamer. Deze is al wél aanwezig, maar het ontbreekt volkomen aan medische instrumenten!
Vol hoop en vertrouwen zien we uit naar een toegestoken hand!
 

Contactgegevens

Het ziekenhuis van Zuster Bets

Contactpersoon:
Bets Groot

Bekijk ook onze andere projecten

stichting Vrienden van Joseph

KENIADe Stichting Vrienden van Joseph heeft als doelstelling het bieden van financiële en/of materiële steun aan diverse projecten in het noordwesten van Kenia. Dat doet de stichting door het organiseren van fondswerving acties voor het gericht financieren van...

Lees meer

stichting Help Verloskundigen

KENIADe sterfte onder moeders in Kenia is maar liefst 1 per 100 bevallingen. Ter vergelijking: in Noord-Europa is dat 1 per 30.000.De grootste oorzaak hiervan is een tekort aan gekwalificeerd personeel. Met Stichting Help Verloskundigen in Kenia wordt geld ingezameld...

Lees meer

Zuster Miriam Commandeur

LETLAND  Opvang dak-en thuislozen. Hulp aan allerarmsten .Missionaries of Charity (moeder Theresa) Wij en onze missionarissen weom@ziggo.nl       Contactpersoon: Piet Zwaan Dorpsstraat 223 1713 HG Obdam Bekijk ook onze andere projecten

Lees meer