NEPAL

Stichting Sponsortrek Nepal

Voetstappen met steunzolen. Stichting Sponsortrek Nepal en 40MM.

Als wandelaar en bergbeklimmer kom je in Nepal vaak door gebieden met arme en primitief levende bevolkingen. Ook de gezondheidszorg laat te wensen over.
Begin jaren 90 kwamen wij in Keronja, in de afgelegen Ganesh Himal. De bevolking vroeg ons om een medische post op te zetten. Samen met onze Sherpas zijn wij begonnen aan een medisch project met een eenvoudige doch doeltreffende “healthpost”.

Wij werken nauw samen met Corrie en Co Reijnders van de Stichting SHBN in Enkhuizen en sponsoren. Mede met behulp van de 40MM verzorgen wij diverse noodvoorzieningen in Nepal, zoals bijvoorbeeld hulp bij aardbevingen en de coronapandemie. Dus ook de voetstappen van 40MM hebben echte steunzolen! Hartelijke dank voor jullie steun!

De projecten van Stichting Sponsortrek Nepal

Healthpost

In 2003 wordt een jonge vrouw de healthpost binnengedragen, haar tenen zien paars en haar been voelt dood. Wij brachten haar naar een ziekenhuis en daar was de diagnose duidelijk; gangreen, het been moest tot de knie worden geamputeerd. Wat te doen? Of zo als ze in Nepal zeggen Ke Garne?

Makini werd opgenomen in een tehuis voor gehandicapte vrouwen in Kathmandu en dat was armoe!
Ook was er behoefte aan een tehuis voor gehandicapte kinderen, dus besloten wij om met Wilde Ganzen een nieuw tehuis en trainingscentrum te bouwen. Dit werd in 2006 feestelijk geopend.
Makini kreeg in het tehuis een leuke baan, als kok en hulp voor de kinderen.

Disabled Rehabilitation Centre Nepal

Er zijn zo’n 55 gehandicapte kinderen in ons tehuis opgenomen. Zij krijgen computerlessen, gaan naar school en worden liefdevol verzorgd.
Daarnaast geven wij training in handwerken en levensonderhoud aan gehandicapte vrouwen.

Contactgegevens

Stichting Sponsortrek Nepal
+31 619096994

Contactpersoon:
Rob Kölber
nepal.sponsortrek@wxs.nl
ANBI status

Bekijk ook onze andere projecten

stichting Vrienden van Joseph

KENIADe Stichting Vrienden van Joseph heeft als doelstelling het bieden van financiële en/of materiële steun aan diverse projecten in het noordwesten van Kenia. Dat doet de stichting door het organiseren van fondswerving acties voor het gericht financieren van...

Lees meer

stichting Help Verloskundigen

KENIADe sterfte onder moeders in Kenia is maar liefst 1 per 100 bevallingen. Ter vergelijking: in Noord-Europa is dat 1 per 30.000.De grootste oorzaak hiervan is een tekort aan gekwalificeerd personeel. Met Stichting Help Verloskundigen in Kenia wordt geld ingezameld...

Lees meer

Zuster Miriam Commandeur

LETLAND  Opvang dak-en thuislozen. Hulp aan allerarmsten .Missionaries of Charity (moeder Theresa) Wij en onze missionarissen weom@ziggo.nl       Contactpersoon: Piet Zwaan Dorpsstraat 223 1713 HG Obdam Bekijk ook onze andere projecten

Lees meer