Uganda

Stichting MIA

Onze inzet en samenwerking in Oeganda is bedoeld om instellingen, zoals scholen en opvangorganisaties voor kinderen en jongvolwassenen te helpen zich verder te ontwikkelen.

Eén van de Projecten (sinds 2016)

Stichting MIA sponsort herbruikbaar maandverband, van het merk Afripads, aan meisjes op de basisscholen en voortgezet onderwijs om schoolverzuim tegen te gaan.

De schoolgaande meisjes kunnen zich het namelijk niet veroorloven om adequaat maandverband te kopen, waardoor ze zich schamen en van school wegblijven.

Daardoor missen ze maandelijks onderwijs en lopen een achterstand op of verlaten zelfs voortijdig de school.

Afripads biedt de meisjes en jonge vrouwen een toekomst.

Onze Stichting koopt dit product rechtstreeks bij het Hoofdkantoor in Kampala en zorgt ervoor dat het bij de meisjes terecht komt.

Het maandverband wordt geproduceerd in een fabriek in Uganda waar met name locale vrouwen werkzaam zijn.

Wat is de connectie met West-Friesland 

Het bestuur bestaat o.a. uit twee pedagogen die dagelijks zien dat het voor meisjes in West Friesland geen belemmering is om naar school te gaan gedurende hun perioden, hun menstruatie.  

Sterker nog maandverband/tampons zijn aanwezig op de scholen.

Alle drie leden wonen in het mooie West-Friesland.  

 

Contactgegevens

Stichting MIA

Enkhuizen

 

volgt

 

Contactpersoon:
Elles Keuper

info@stichtingmia.nl

Bekijk ook onze andere projecten

Frank en Sandra Obdam

Mozambique     De donatie van dit jaar wordt besteed aan medische hulp Mitava  Joke Obdam Laurier 721616 TM Hoogkarspel0228-562790obdamjoke@gmail.com         Contactpersoon: Sandra Obdam- Walstra sandraobdam@yahoo.com Bekijk ook...

Lees meer

Frank en Sandra Obdam Building people, bring life

Mozambique  De donatie van dit jaar wordt besteed aan basisscholing op basisschool Niassa    Joke Obdam, Laurier 721616 TM Hoogkarspel0228-562790obdamjoke@gmail.com   Contactpersoon: Sandra Obdam-Wals sandraobdam@yahoo.com Bekijk ook onze andere...

Lees meer

Zuster Dionne Appelman

JAVA  Renovatie en accreditatie ziekenhuis om in bedrijf te blijven  Zuster Dionne Appelman Zc.Agnes Rooseveltstraat 1 1831 VN Egmond aan Zee     Contactpersoon: Dionne Appelman d.appelman@augustinessenheemstede.nl Bekijk ook onze andere projecten

Lees meer