Uganda

Stichting MIA

Onze inzet en samenwerking in Oeganda is bedoeld om instellingen, zoals scholen en opvangorganisaties voor kinderen en jongvolwassenen te helpen zich verder te ontwikkelen.

Eén van de Projecten (sinds 2016)

Stichting MIA sponsort herbruikbaar maandverband, van het merk Afripads, aan meisjes op de basisscholen en voortgezet onderwijs om schoolverzuim tegen te gaan.

De schoolgaande meisjes kunnen zich het namelijk niet veroorloven om adequaat maandverband te kopen, waardoor ze zich schamen en van school wegblijven.

Daardoor missen ze maandelijks onderwijs en lopen een achterstand op of verlaten zelfs voortijdig de school.

Afripads biedt de meisjes en jonge vrouwen een toekomst.

Onze Stichting koopt dit product rechtstreeks bij het Hoofdkantoor in Kampala en zorgt ervoor dat het bij de meisjes terecht komt.

Het maandverband wordt geproduceerd in een fabriek in Uganda waar met name locale vrouwen werkzaam zijn.

Wat is de connectie met West-Friesland 

Het bestuur bestaat o.a. uit twee pedagogen die dagelijks zien dat het voor meisjes in West Friesland geen belemmering is om naar school te gaan gedurende hun perioden, hun menstruatie.  

Sterker nog maandverband/tampons zijn aanwezig op de scholen.

Alle drie leden wonen in het mooie West-Friesland.  

 

Contactgegevens

Stichting MIA

Enkhuizen

 

volgt

 

Contactpersoon:
Elles Keuper

info@stichtingmia.nl

Bekijk ook onze andere projecten

stichting Vrienden van Joseph

KENIADe Stichting Vrienden van Joseph heeft als doelstelling het bieden van financiële en/of materiële steun aan diverse projecten in het noordwesten van Kenia. Dat doet de stichting door het organiseren van fondswerving acties voor het gericht financieren van...

Lees meer

stichting Help Verloskundigen

KENIADe sterfte onder moeders in Kenia is maar liefst 1 per 100 bevallingen. Ter vergelijking: in Noord-Europa is dat 1 per 30.000.De grootste oorzaak hiervan is een tekort aan gekwalificeerd personeel. Met Stichting Help Verloskundigen in Kenia wordt geld ingezameld...

Lees meer

Zuster Miriam Commandeur

LETLAND  Opvang dak-en thuislozen. Hulp aan allerarmsten .Missionaries of Charity (moeder Theresa) Wij en onze missionarissen weom@ziggo.nl       Contactpersoon: Piet Zwaan Dorpsstraat 223 1713 HG Obdam Bekijk ook onze andere projecten

Lees meer