PERU

Stichting Helping Hands Nederland

De stichting Helping Hands Nederland is in 2009 opgericht door Jeroen Stroet uit Spanbroek.

De stichting HHN heeft als doel het leggen van contacten, het werven van fondsen en donaties in Nederland ter ondersteuning en ontwikkeling van het project van Helping Hands Cusco. Dit project ligt in de stad Cusco, provincie San Sebastián, Peru. Mario. De oprichter van de stichting woont in dezelfde stadswijk en kent als geen ander de problemen en sociale barrières.

De projecten van Stichting Helping Hands Nederland

HHC & HHN

De stichtingen HHC en HHN richten zich met name op kinderen en alleenstaande moeders uit Cusco. Zij ondersteunen hoofdzakelijk het project voor basisonderwijs, kleuteropvang, naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding in de eigen woonwijk van deze kinderen. Daarnaast willen zij alleenstaande moeders en kinderen educatie geven op het gebied van hygiëne, voeding en gezondheidszorg.

SaN Gabriel

HHN ondersteunt het project in Cusco financieel en met advies, om ervoor te zorgen dat (straat)kinderen toegang hebben tot de lagere school. De samenwerking sinds 2009 is uitgegroeid tot de school ‘San Gabriel’ waar meer dan 100 kinderen les kunnen krijgen.

Mijn moeder, Riet Stroet-Dekker, heeft meer dan 25 keer de gehele 40MM- wandeling gelopen. De ontvangen bijdrage van u wordt vooral gebruikt voor lesmateriaal.
Bij uitbreiding van de school zullen voor die klassen boeken, schriften e.d. nodig zijn evenals aanvulling/vervanging van materiaal voor de overige klassen.

Contactgegevens

Stichting Helping Hands Nederland
Regulierenstraat 15
2694 BA s’ Gravenzande
+31 6 248 84 700

Contactpersoon:
Jeroen Stroet
info@helpinghandsnederland.nl
ANBI status

Bekijk ook onze andere projecten

Morena Children’s Village

ZUID AFRIKAHet weeshuis, Morena Children’s Village, is in Zuid-Afrika, in Ratjepane, dichtbij Pretoria.  Wilhelmina Lwate, zelf een wees, startte dit weeshuis in Maart 2008.  Het doel is om weeskinderen en kwetsbare kinderen op te vangen. Er wordt niet alleen onderdak...

Lees meer

zr Lidwina

JAVA KALIMANTANVoor een school in Ketapang Java en Sukamara Midden-KalimantanDe bijdrage is bedoeld voor speel en leesmateriaal voor een Playgroup en kleuterschool.  Werkgroep Spierdijk Marja Roosje Noordspierdijkerweg 193 1643NN Spierdijk    ...

Lees meer

zr Bernadette

JAVAInstrumenten voor ziekenhuis Tumpang/MalangEr is nieuwe aanschaf van instrumentarium nodig om aan de eisen van de accreditatie te voldoen . De regering stelt hoge eisen. Het ziekenhuis is klein en ligt in een desa met veel arme mensen.  Werkgroep Wervershoof...

Lees meer