KENIA

stichting Help Verloskundigen in Kenia

De sterfte onder moeders in Kenia is maar liefst 1 per 100 bevallingen. Ter vergelijking: in Noord-Europa is dat 1 per 30.000.
De grootste oorzaak hiervan is een tekort aan gekwalificeerd personeel.

Met Stichting Help Verloskundigen in Kenia wordt geld ingezameld voor in Kenia werkende verloskundigen die hiervoor geen toereikende opleiding hebben. Zij worden gesponsord voor de opleiding tot verloskundige. Zo krijgen zij de juiste kennis die zij als verloskundige nodig hebben, zodat ook op lange termijn de situatie verbetert.

 

Stichting Help verloskundigen in Kenia

Zoals de stichting vermeldt, is dit project gelegen in Kenia. In het kleine dorp, genaamd Plateau, ligt een kleine plattelandsziekenhuis aan een onverharde weg. Het ziekenhuis biedt zorg en werkgelegenheid. Het heeft een verloskamer met drie bedden gescheiden door een gordijn.

De stichting heeft tot doel: minder kindersterfte en verbetering van de gezondheid van moeders. Het aantal moeders dat overlijdt tijdens, voor of na de bevalling is 1 op 100. Ook de aanschaf van medische instrumenten en medicatie is een doelstelling van de stichting.

Met de stichting wordt geld ingezameld, om werkende verloskundingen en nieuwe studenten de financiele middelen te verschaffen. Zo wordt hen de juiste kennis verschaft, zodat ook op lange termijn de situatie verbetert. Ook de babysterfte zal hierdoor dalen.

De stichting is in 2011 (maar al actief sinds 2006) opgericht door Saskia Tieken en Ineke de Koning en heeft sindsdien rond de 20 vrouwelijk  en mannelijke verloskundingen opgeleid. De afgestudeerden krijgen een vast contract in Plateau aangeboden.

Voor de verantwoording van de financiele middelen en is heldere informatie te vinden op de site van de stichting: www. Stichting help verloskundingen in Kenia.

Contactgegevens

 

Saskia Tieken

Nes 220

1693 CN Wervershoof

tiekenfamilie@hotmail.com

 

 

Contactpersoon:

Saskia Tieken

info@verloskundigenkenia.nl

Bekijk ook onze andere projecten

stichting Vrienden van Joseph

KENIADe Stichting Vrienden van Joseph heeft als doelstelling het bieden van financiële en/of materiële steun aan diverse projecten in het noordwesten van Kenia. Dat doet de stichting door het organiseren van fondswerving acties voor het gericht financieren van...

Lees meer

Zuster Miriam Commandeur

LETLAND  Opvang dak-en thuislozen. Hulp aan allerarmsten .Missionaries of Charity (moeder Theresa) Wij en onze missionarissen weom@ziggo.nl       Contactpersoon: Piet Zwaan Dorpsstraat 223 1713 HG Obdam Bekijk ook onze andere projecten

Lees meer

Tjommie foundation

Zuid AfrikaTjommie is een klein goed doel in Afrika, opgericht in 1999. Tjommie creëert kansen voor kinderen, die opgroeien in Zuid-Afrikaanse townships. En maakt het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden.   De donatie van dit jaar...

Lees meer