Vietnam

Stichting EDA

De doelstelling van de EDA Stichting is om onderwijsprojecten in Azië te steunen, in de afgelopen 11 jaar hebben projecten geholpen in Vietnam, Thailand en Myanmar.

Het project Charity Class heeft als locatie Vietnam in de stad Can Tho, in het zuiden van het land.

De EDA Stichting steunt voor aanschaf van schoolmaterialen, boeken en andere leermaterialen voor de kinderen die op het schooltje zitten op het terrein van een RK nonnenklooster. Het zijn kinderen die door sociale omstandigheden niet naar de normale basisschool gaan. De RK nonnen halen ze van de straat in overleg met de ouders, ze krijgen een maaltijd als stimulans om naar het schooltje te komen. Vaak niet-erkende kinderen (zonder papieren) of kinderen die uit noodzaak lootjes op straat verkopen om geld te verdienen voor het gezin. Ook betaalt men uit EDA fondsen sinds een paar jaar een professionele lerares die het lesniveau van de school omhoog moet krijgen. 

In deze pandemie-jaren worden de gezinnen ook met voedsel geholpen.

Ondertussen proberen de nonnen i.s.m. onze contactpersoon Phuong Nguyen papieren voor de kinderen te verkrijgen en ouders te beïnvloeden om ze toch naar de basisschool te krijgen. Hetgeen laatste jaren steeds beter lukt. De EDA Stichting steunt de groep nu al ruim 10 jaar na een toenmalige vrijwilligersperiode van Wim Hink en we zien af en toe mooie successen van kinderen die goed terecht komen met werk en soms zelfs eigen bedrijfjes.

Het oude golfplaten-gebouw, dat op instorten stond, is 4 jaar geleden vervangen met geld van een Rotaryclub uit Frankrijk.

Tot 2021 bezochten we elk jaar het schooltje en maken we foto’s van de kinderen, ons laatste EDA-bezoek was in januari 2020 met een groep van 7 personen. Hopelijk kan het in 2022 weer.

Contactgegevens

Stichting EDA

De Gouw 21

Enkhuizen

 

 

 

Contactpersoon:
Wim Hink

info@edafoundation.nl

Bekijk ook onze andere projecten

Frank en Sandra Obdam

Mozambique     De donatie van dit jaar wordt besteed aan medische hulp Mitava  Joke Obdam Laurier 721616 TM Hoogkarspel0228-562790obdamjoke@gmail.com         Contactpersoon: Sandra Obdam- Walstra sandraobdam@yahoo.com Bekijk ook...

Lees meer

Frank en Sandra Obdam Building people, bring life

Mozambique  De donatie van dit jaar wordt besteed aan basisscholing op basisschool Niassa    Joke Obdam, Laurier 721616 TM Hoogkarspel0228-562790obdamjoke@gmail.com   Contactpersoon: Sandra Obdam-Wals sandraobdam@yahoo.com Bekijk ook onze andere...

Lees meer

Zuster Dionne Appelman

JAVA  Renovatie en accreditatie ziekenhuis om in bedrijf te blijven  Zuster Dionne Appelman Zc.Agnes Rooseveltstraat 1 1831 VN Egmond aan Zee     Contactpersoon: Dionne Appelman d.appelman@augustinessenheemstede.nl Bekijk ook onze andere projecten

Lees meer