BRAZILIË

Stichting Vrienden van Estrela Nova

In Brazilië leven een groot aantal mensen in extreme armoede. Sommige gezinnen moeten rond zien te komen van 20 euro per maand, terwijl de kosten voor levensonderhoud elk jaar stijgen. Veel mensen hebben geen werk en vestigen zich daarom in sloppenwijken rondom de steden. In deze sloppenwijken heerst veel criminaliteit, alcohol- en drugsgebruik en er zijn weinig goede voorzieningen zoals water en riolering. Moord is al jaren doodsoorzaak nummer één en jaarlijks zijn veel jongeren hier het slachtoffer van.

Project van Stichting Vrienden van Estrela Nova:

Sloppen wijken van São Paulo

Estrela Nova wil hier verandering in brengen en zet zich in voor kinderen, jongeren en hun families uit één van de grootste sloppenwijken van São Paulo. De organisatie ligt letterlijk middenin de op elkaar gestapelde schamele huisjes en biedt een veilige haven voor kinderen en jongeren uit de wijk. Zij biedt de kinderen en jongeren een kans op een beter leven. Zonder Estrela Nova zouden veel van deze kinderen een uitzichtloze toekomst tegemoet gaan.
Stichting Vrienden van Estrela Nova steunt meer dan 34 jaar het werk van de non-profit organisatie in São Paulo, Brazilië.

De connectie met West-Friesland:
Jos Schoenmaker is een geboren Wervershover en woont al ruim 60 jaar in Brazilië.

Contactgegevens

Stichting vrienden van Estrela Nova
Bosstraat 119
3971XC Driebergen
0343-517146

Contactpersoon:
Estrela nova
info@estrelanova.nl
RSIN is 809464883 kvk is 30168301
ANBI status

Bekijk ook onze andere projecten

Stichting Uno Más

GuatemalaKansarme jongeren de mogelijkheid geven om via een studiebeurs kansrijk te worden en om later een goede baan te kunnen krijgen en vooral...

Lees meer

Stichting Friends for Brikima

GAMBIA Doelstelling van de stichting:Zorgen dat de armste kinderen naar school kunnen.Hulp aan het dorpje Jalambang in Gambia. Project van Stichting...

Lees meer