Wandelaar van het eerste uur; Teresa

Teresa loopt de 40MM al vanaf dat ze zeven jaar was. Ze was een kabouter en vond het eigenlijk helemaal niet leuk, want je moest steeds wachten op kinderen die losse veters hadden. Toch loopt Teresa dit jaar voor de 50e keer. Dit betekent dat ze elk jaar mee heeft gelopen. Een hele prestatie!

Vijftig extra wandelaars
Ook Teresa ziet dat het aantal deelnemers in de loop der jaren minder is geworden. Daarom heeft ze een actie bedacht om er een impuls aan te geven. Ze wil vijftig mensen bij elkaar verzamelen die ook gaan wandelen. Ze voegt deze mensen dan samen in een groepsapp en zal haar locatie delen. Zo kan iedereen zien waar ze loopt en desgewenst kan er aangehaakt worden daar waar Teresa loopt. Dit interview is niet bedoeld om Teresa aan de 50 extra wandelaars te helpen, want dan is voor haar de uitdaging weg. De teller voor Teresa staat nu op 3, dus ze heeft er nog een flink aantal te gaan. Teresa benoemt nog: “als iedereen die wandelt één extra persoon meevraagt, hoe fantastisch zal dat zijn? Dan wordt het aantal deelnemers verdubbeld”. Als dit jaar het aantal deelnemers stijgt, dan hoopt ze volgend jaar weer mee te wandelen.

Teresa is enthousiast en vooral betrokken! Op de foto zwaait ze nog even naar haar moeder, want de route ging vorig jaar langs haar huis. Teresa geniet ervan als jongelui met muziek meeloopt en ze vindt het leuk als ze bekenden van de 40MM herkent, dan denkt ze: ja, jij liep vorig jaar ook. Ze vindt het leuk dat stempelposten in de loop der jaren zijn veranderd. Nu neemt ze rustig de tijd voor een lekker snoepje of pannenkoek, vroeger niet want dan nam ze niet de tijd om te stoppen.

Druk, druk, druk!
Naast dat Teresa elk jaar loopt, is ze ook vrijwilliger van de 40MM geweest. Dan begon ze de dag met startkaarten uitdelen om 07.00 uur. Vervolgens liep ze 10 kilometer om weer op tijd terug te zijn voor de start van de kinderroute. De opening hiervan heeft Teresa tien jaar lang verzorgd. Als de kinderroute was gestart, belde Teresa haar man om haar op te halen en hij zorgde er dan voor dat ze weer bij haar vriendin Elma de Moel werd gevoegd, zodat ze samen verder konden lopen!

Bekendheid 40MM
Als Teresa aan mensen vraagt haar te sponsoren voor de 40MM dan wordt ze wel eens aangekeken van: waar wil je voor gesponsord worden? De 40MM zegt ze dan niks. Dit vindt Teresa heel jammer, want er wordt goed nagedacht door de projecten waar ze het geld aan besteden en er wordt door de 40MM niet aan verdiend. Dit is een groot voordeel ten opzichte van grote sponsoracties.

De 40MM door de jaren heen
Teresa heeft niet elk jaar 40 kilometer gelopen. Zo liep ze vroeger 10 kilometer met haar kinderen, want toen was er nog geen aparte kinderroute. De kinderen die nog niet lang genoeg konden lopen, gingen gezellig in de buggy mee. Ook heeft ze met vriendinnen gelopen, maar neefjes en nichtjes die bleven logeren zijn ook vaak genoeg aangehaakt. Het grappigste wat ze heeft meegemaakt is dat ze met Jaap Commandeur liep en dat hij zich toen liet sponsoren per radslag. Dus zo nu en dan gingen de handen op de grond en de beentjes de lucht in. Één jaar was het zo warm, dat ze helaas bij de 39 kilometer moest opgeven. Ze liep toen op de Kerkweg van hekje naar hekje, maar dat was geen doen. Hier heeft ze natuurlijk flink van gebaald! Dat er elk jaar een andere route is, vindt Teresa leuk! Behalve het jaar dat er corona was en iedereen apart liep, toen was er totaal geen saamhorigheid, dat vond Teresa niet gezellig. Dit jaar gaat Teresa minimaal 32 kilometer lopen. Vanaf dat punt gaat ze kijken hoe het gaat en of ze het redt om hem uit te lopen.

Contactgegevens

Stichting 40MM

p/a de Ooijevaar 6

1606 DL Venhuizen
T: 06-54342403

Mail

Doneren

Wil je een vrije donatie doen, dan kan dat natuurlijk!

IBAN: NL62RABO0121299767
BIC:   RABONL2U
KVK: 41234079
Fiscaal nummer: 8197.42.661

📸  Deel jouw foto's

Gelukkig hebben we de foto's nog. Laat ons meegenieten van jouw wandeltocht.

Bestanden uploaden

Met het verzenden ga je ermee akkoord dat we jouw foto's in onze communicatie gebruiken.