40MM 2024 weer een editie voor in de boeken

Foto’s Gerda Holla voor NHD

We kijken terug op een fantastische 51e editie van de 40MM. Dit allemaal dankzij de wandelaars, de vrijwilligers, de sponsoren en iedereen die zijn steentje op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen! Maar liefst 1122 wandelaars deden dit jaar mee en liepen één van onze mooie routes. Langs deze weg willen we iedereen bedanken. We hopen iedereen weer te zien op 31 mei 2025.

Verslag in het Noord-Hollands Dagblad

In het Noord-Hollands Dagblad van maandag werd onze tocht prachtig beschreven. Hierna volgt het verslag dan Gerda Holla, op de website van de krant vind je er ook prachtige foto’s en filmpjes bij.

Vijf pondspakken koffie zijn er al doorheen bij de verzorgingspost in Schellinkhout als het gros van de 40MM-lopers voorbij is. “En dan hebben we de thee, het water en de limonade nog niet geteld. Het is hier een dolle boel”, aldus Emmy die al jaren met de missiewerkgroep Opmeer/Hoogwoud deze verzorgingspost bestiert. Het zonnetje heeft de aanvankelijke bewolking verdreven en met een muziekje erbij is het heerlijk toeven bij de 17-kilometerpost aan de Dorpsweg. Voor Noa Vlaar uit Sijbekarspel en Roman Verbrugge uit Heerhugowaard is het de eerste keer dat ze meedoen aan de 40 km. Twee keer hebben ze tien kilometer getraind. „We geven niet op hoor”, zeggen ze als ze even uitrusten op een picknickbank aldaar. „Het was een spontaan idee om mee te doen en een mooie uitdaging.”

Een stuk verderop loopt Tineke Hoogeboom-Schouten uit Tuitjenhorn alleen over de dijk langs het Markermeer. „Alleen? Nee hoor! Moet je eens kijken voor en achter me! Zoveel deelnemers”, zegt ze terwijl ze lekker doorstapt. Al sinds haar trouwen in 1979 doet ze als het even kan ieder jaar mee. „Mijn moeder is in Hem geboren, ik ken hier zoveel mensen. Het blijft genieten.”

De gezelligheid is bij de volgende verzorgingspost waar Marian van Diepen en Karin Bierman hand-en-spandiensten verrichten ook alom aanwezig. „Voor water, een dropje en aanmoediging. Dáárvoor zijn we hier”, zegt Marian. En dat al 34 jaar, met de missiewerkgroep Ursem, ieder jaar op een andere plaats. „Maar altijd verder dan het 20 kilometerpunt. Anders moet ik hier te vroeg zijn”, lacht ze.

De vlaggen van de bewoners in Venhuizen geven de in totaal 1122 wandelaars het laatste zetje om naar het eindpunt aan het Twijver te lopen. Justin Reus (33) uit Bovenkarspel stevent tegen kwart voor één al op de finish af en ’met de beentjes gaat het nog prima’. En dat terwijl hij niet bepaald uitgerust aan de sponsorwandeltocht is begonnen.

„Woensdag liep ik 10 km hard binnen 40 minuten bij de Cityrun in Alkmaar, donderdag had ik een voetbaltoernooi en gister heb ik tot tien uur kermis gevierd.” Hij grijnst. „Ik zat wel aan de 0.0 hoor, dat dan weer wel.”

Contactgegevens

Stichting 40MM

p/a de Ooijevaar 6

1606 DL Venhuizen
T: 06-54342403

Mail

Doneren

Wil je een vrije donatie doen, dan kan dat natuurlijk!

IBAN: NL62RABO0121299767
BIC:   RABONL2U
KVK: 41234079
Fiscaal nummer: 8197.42.661

📸  Deel jouw foto's

Gelukkig hebben we de foto's nog. Laat ons meegenieten van jouw wandeltocht.

Bestanden uploaden

Met het verzenden ga je ermee akkoord dat we jouw foto's in onze communicatie gebruiken.